JADŁOSPIS DEKADOWY OD 26.05.2025-06.06.2025
DATA | ŚNIADANIE | GRAM | OBIAD | GRAM | PODWIECZOREK | GRAM. | KCAL |
26.05.2025
poniedziałek |
Płatki kukurydziane na mleku M1
Chleb pszenno- żytni Gpż Masło M Wędlina wieprzowa sopocka 1 Ogórek kiszony Herbata , |
200
40
5 30
30 200 |
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami S
Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem czosnkiem, serem żółtym Gp-JM Owoc jabłko Kompot jabłkowy
|
160
. 120
1 szt 200 |
Chleb razowy Gżp
Masło M Biały ser z rzodkiewką M Herbata
|
40
5 35
200
|
950 |
27.05.2025
wtorek |
Bułka musli GpojżNSM
Masło M Wędlina dębowa drobiowa 1 Papryka Kawa inka na mleku MGjż |
40
5 30
30 200
|
Zupa z fasolki szparagowej z zieleniną S
Kopytka Gp-J Sos mięsny drobiowy gotowany MGp Pekińska z kukurydzą i groszkiem Kompot wieloowocowy |
160
120 60
60
200 |
Jogurt owocowy M. banan Herbata |
100 1 szt 200. |
970 |
28.05.2025
środa |
Płatki owsiane z rodzynkami na mleku Go-M
Chleb razowy Gżp Masło M Ser żółty M Pomidor ze szczypiorkiem Herbata,
|
200
40 5 30 30
200
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana jogurtem SM
Pyzy drożdżowe MJGp Polewa owocowa na jogurcie M Owoc jabłko Kompot wieloowocowy
|
160
120 60 1 szt 200
|
Chleb pszenno żytni Gpż
Masło M Wędlina drobiowa Gerwazego 1 Ogórek Herbata miętowa |
40
5
30 30 200
|
900 |
29.05.2025 czwartek |
Bułka pszenna Gp
Masło M Pasta jajeczna JGR z ogórkiem i szczypiorkiem Kakao na mlekuM1
|
40
5 35
200
|
Zupa grysikowa SGp
Ziemniaki Udo kurczaka pieczone Marchewka tarta z jabłkiem Kompot wieloowocowy
|
160
120 70 60 200 |
Wafle ryżowe
Masło M Dżem owocowy nisko słodzony Kawa inka mleku MGjż Papryka do chrupania |
. 50
5 30
200 30 |
930 |
30.05.2025
piątek |
Kluski lane na mleku Gp-MJ Chleb graham Gp
Masło M Wędlina drobiowa złocista 1 Sałata Herbata, |
200
40 5 30
30 200
|
Zupa pomidorowa z ryżem,
zielenina, zabielana jogurtem MS Ziemniaki Ryba morszczuk gotowana na parze R Kapusta kiszona Kompot wiśniowy
|
160
120 60 60 200 |
Chałka GpJM
Masło M Miód Mleko M Marchewka do chrupania |
40
5 30 80 30 |
950 |
02.06.2025
poniedziałek |
Płatki kukurydziane na mleku M
Chleb pszenno-żytni Gpż Masło M Pomidor sałata Herbata |
200
40
5 30/10 200 |
Zupa kalafiorowa zabielana jogurtem MS
Ryż Schab pieczony w sosie pieczeniowym jasnym MGp Surówka z brokułów ze słonecznikiem Kompot gruszkowy |
160
120 70
60
200 |
Chleb razowy Gżp
Masło M Ser żółty M Papryka Herbata
|
40
5 30 30 200 |
940 |
03.06.2025 wtorek |
Bułka rustykalna GpjżNS
Masło M jajko gotowane J ze szczypiorkiem sałata Kakao na mleku M1
|
45
5 30 10 15 200
|
Zupa szczawiowa z ryżem i jakiem zieleniną zabielana jogurtem SMJ
Ziemniaki Stek wieprzowy smażony JGp Sałata na jogurcie M Kompot truskawkowy |
160
120 60 50 200 |
Chrupki kukurydziane
Kisiel owocowy Marchewka do chrupania Herbata
|
20
80
20 200 |
960 |
04.06.2025
środa |
Chleb razowy Gżp
Masło M Wędlina wieprzowa sopocka 1 Ogórek Herbata, Kasza manna na mleku GpM |
40
5 30
30 200 200 |
Zupa krupnik z kaszą jęczmienną SGj
Ziemniaki Kotlety rybne z morszczuka pieczone Gp-JR, Sałatka z ogórka kiszonego z cebulą i papryką Kompot jabłkowy |
160
120 60
60
200 |
Owoc jabłko
Jogurt owocowy M herbata
|
1 szt
100 200 |
900 |
05.06.2025
Czwartek |
Bułka razowa Gżp
Masło M Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i ogórkiem JGR Kakao na mleku M1 |
50
5 35
200
|
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami S
Kasza jęczmienna Gj Gulasz drobiowy gotowany MGp Ćwikła z chrzanem Kompot truskawkowy |
160
110 60 60 200 |
Bułka pszenna Gp
Masło M Twarożek z rzodkiewką M herbata
|
50
5 35
200 |
920 |
06.06.2025 Piątek |
Chleb pszenno żytni Gpż
Masło M Pomidor Sałata Parówka z szynki 1 keczup SOGM kawa inka na mleku Gjż-M
|
40
5 30 10 200
15 200
|
Zupa fasolowa z ziemniakami S
Makaron z serem Gp-JM Polewa owocowa na jogurcie M Surówka z tartego selera i marchewki S Kompot wieloowocowy
|
160
110 60 60
200 |
Budyń na mleku M
morele suszone DS herbata |
60
200
|
900 |
INFORMACJA O ALERGENACH: Produkty z których sporządzono potrawy zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji. Oznaczenie stosowanych alergenów: ZBOŻA zawierające gluten(Gp- pszenny Gż- żytni Gj- jęczmienny Go- owsiany ), SKORUPIAKI(SK), JAJA(J), RYBY(R), ORZESZKI ZIEMNE (OZ), SOJA (SO), MLEKO łącznie z laktozą (M), ORZECHY(O), ORZECHY LASKOWE (OL), ORZECHY NERKOWCA (N), MIGDAŁY (Mig) SELER(S), GORCZYCA (GR), NASIONA SEZAMU (NS), DWUTLENEK SIARKI i siarczyny(DS), ŁUBIN (Ł), MIĘCZAKI (MI) oraz PRODUKTY KTÓRE MOGĄ ZAWIERAĆ(1),: gluten, mleko z laktozą, jaja, orzeszki ziemne, orzechy seler gorczycę, nasiona sezamu, soję
Sporządził
Zbigniew Krzyżaniak