JADŁOSPIS DEKADOWY OD 26.05.2025-06.06.2025                 

DATA ŚNIADANIE GRAM OBIAD GRAM PODWIECZOREK GRAM. KCAL
26.05.2025

poniedziałek

Płatki kukurydziane na mleku  M1

Chleb  pszenno- żytni Gpż

Masło M

Wędlina wieprzowa sopocka 1

Ogórek kiszony

Herbata ,

 

200

 

40

 

5

30

 

 

30

200

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami  S

Makaron pełnoziarnisty  ze szpinakiem czosnkiem, serem żółtym Gp-JM

Owoc jabłko

Kompot jabłkowy

 

160

.

120

 

 

1 szt

200

Chleb razowy Gżp

Masło M

Biały ser z rzodkiewką M

Herbata

 

 

40

 

5

35

 

200

 

950
27.05.2025

           wtorek

Bułka musli GpojżNSM

Masło M

Wędlina dębowa drobiowa 1

Papryka

Kawa inka na mleku MGjż

40

 

5

30

 

30

200

 

Zupa z fasolki szparagowej z  zieleniną S

Kopytka Gp-J

Sos mięsny drobiowy gotowany MGp

Pekińska z kukurydzą i groszkiem

Kompot wieloowocowy

160

 

120

60

 

60

 

200

 

Jogurt owocowy M.

banan

Herbata

 

100

1 szt

200.

970
28.05.2025

środa

Płatki owsiane z rodzynkami na mleku Go-M

Chleb razowy Gżp

Masło M

Ser żółty M

Pomidor  ze szczypiorkiem

Herbata,

 

 

200

 

40

5

30

30

 

200

 

 

Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana jogurtem  SM

Pyzy  drożdżowe  MJGp

Polewa owocowa na jogurcie M

Owoc jabłko

Kompot wieloowocowy

 

 

160

 

120

60

1 szt

200

 

Chleb pszenno żytni Gpż

Masło M

Wędlina drobiowa Gerwazego  1

Ogórek

Herbata miętowa

40

 

5

 

30

30

200

 

900
 

29.05.2025

              czwartek

Bułka pszenna Gp

Masło M

Pasta jajeczna JGR

z ogórkiem i szczypiorkiem

Kakao na mlekuM1

 

40

5

35

 

 

200

 

 

Zupa grysikowa  SGp

Ziemniaki

Udo  kurczaka pieczone

Marchewka tarta z jabłkiem

Kompot wieloowocowy

 

160

120

70

60

200

Wafle ryżowe

Masło M           

Dżem owocowy nisko słodzony

Kawa inka mleku MGjż

Papryka do chrupania

.   50

5

30

 

200

30

930
30.05.2025

piątek

Kluski lane na  mleku Gp-MJ Chleb graham Gp

Masło M

Wędlina drobiowa złocista 1

Sałata

Herbata,

200

 

40

5

30

 

30

200

 

Zupa pomidorowa z ryżem,

zielenina, zabielana jogurtem MS

Ziemniaki

Ryba morszczuk gotowana na parze R

Kapusta kiszona

Kompot wiśniowy

 

160

 

120

60

60

200

 Chałka GpJM

Masło M

Miód

Mleko   M

Marchewka do chrupania

40

5

30

80

30

950
02.06.2025

poniedziałek

Płatki kukurydziane na mleku M

Chleb pszenno-żytni Gpż

Masło M

Pomidor sałata

Herbata

 

200

 

40

 

5

30/10

200

Zupa kalafiorowa  zabielana jogurtem MS

Ryż

Schab pieczony w sosie pieczeniowym jasnym MGp

Surówka z brokułów ze

słonecznikiem

Kompot gruszkowy

160

 

120

70

 

60

 

 

200

Chleb razowy Gżp

Masło M

Ser żółty M

Papryka

Herbata

 

40

 

5

30

30

200

940
 

03.06.2025

    wtorek

Bułka rustykalna GpjżNS

Masło M

jajko gotowane J

ze szczypiorkiem

sałata

Kakao na mleku M1

 

45

 

5

30

10

15

200

 

 

Zupa szczawiowa z ryżem i jakiem zieleniną zabielana jogurtem SMJ

Ziemniaki

Stek wieprzowy smażony JGp

Sałata na jogurcie M

Kompot truskawkowy

160

 

 

120

60

50

200

Chrupki kukurydziane

Kisiel owocowy

Marchewka do chrupania                                          

Herbata

 

20

80

 

20

200

960
04.06.2025

środa

Chleb razowy Gżp

Masło M

Wędlina wieprzowa sopocka 1

Ogórek

Herbata, Kasza manna na mleku GpM

40

5

30

 

 

30

200

200

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną   SGj

Ziemniaki

Kotlety rybne z morszczuka pieczone Gp-JR,

Sałatka z ogórka kiszonego z cebulą i papryką

Kompot jabłkowy

160

 

120

60

 

60

 

200

Owoc jabłko

Jogurt owocowy M

herbata

 

 

1 szt

100

200

900
05.06.2025

Czwartek

Bułka razowa Gżp

Masło M

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i ogórkiem JGR

Kakao na mleku M1

50

5

35

 

 

200

 

 

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami  S

Kasza jęczmienna Gj

Gulasz drobiowy  gotowany MGp

Ćwikła z chrzanem

Kompot truskawkowy

160

 

110

60

60

200

Bułka pszenna Gp

Masło M

Twarożek z rzodkiewką M

herbata

 

50

5

35

 

200

920
 

06.06.2025

 Piątek

Chleb pszenno żytni Gpż                                                 

Masło M

Pomidor

Sałata

Parówka z szynki 1

 keczup SOGM

kawa inka na mleku Gjż-M

 

 

40

 

5

30

10

200

 

15

200

 

Zupa fasolowa z ziemniakami S

Makaron z serem   Gp-JM

Polewa owocowa na jogurcie M

Surówka z tartego selera i

marchewki S                

Kompot wieloowocowy

 

160

110

60

60

 

200

Budyń na mleku M

morele suszone  DS herbata

60

 

200

 

 

 

900

 

INFORMACJA O ALERGENACH: Produkty z których sporządzono potrawy zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji. Oznaczenie stosowanych alergenów: ZBOŻA zawierające gluten(Gp- pszenny Gż- żytni Gj- jęczmienny Go- owsiany ), SKORUPIAKI(SK), JAJA(J), RYBY(R), ORZESZKI ZIEMNE (OZ), SOJA (SO), MLEKO łącznie z laktozą (M), ORZECHY(O), ORZECHY LASKOWE (OL), ORZECHY NERKOWCA (N), MIGDAŁY (Mig) SELER(S), GORCZYCA (GR), NASIONA SEZAMU (NS), DWUTLENEK SIARKI i siarczyny(DS), ŁUBIN (Ł), MIĘCZAKI (MI) oraz PRODUKTY KTÓRE MOGĄ ZAWIERAĆ(1),: gluten, mleko z laktozą, jaja, orzeszki ziemne, orzechy seler gorczycę, nasiona sezamu, soję

 

 

 

Sporządził

 

Zbigniew Krzyżaniak